photo-1444011283387-7b0f76371f12


Hello it’s me!

Hoi, ik ben Steffanie, bouwjaar 1978 en opgegroeid op het Zeeuwse platteland. Hier kon je me vooral terugvinden op de boerderij of in de natuur. Tegenwoordig woon ik samen met mijn vriend in het mooie Kapellen, dicht bij het Mastenbos en de Kalmthoutse Heide. Naast een opleiding fotografie volgde ik ook een opleiding mode en binnenhuisarchitectuur.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met:
– familie en vienden
– wandelen en fietsen in de natuur
– dieren
– reizen waarbij we veel nieuwe oorden, mensen en culturen leren kennen
– beluisteren van muziek, dansen en bezoeken van festivals
– lekker eten
– lezen van een goed boek
– bekijken van films, series of een goede reportage
– winkelen
– en natuurlijk fotografie

Het mooie is dat ik van deze hobby nu ook mijn beroep heb kunnen maken. Iets waar mijn opa die ook met fotografie bezig was, trots op zou zijn. Ik word blij van het fotograferen van mensen en dieren en dan nog het liefst in de natuur en in alle seizoenen. Als fotograaf probeer ik mooie en pure beelden vast te leggen, liefst van al met connectie tussen de mensen of met connectie tussen mens en dier.


Beelden die een bepaalde emotie oproepen, soms geposeerd, maar veelal leg ik gewoon vast wat er op het moment gebeurd. Wat dit geeft uiteindelijk weer wie de mensen echt zijn.  Het leuke aan mijn job is, dat ik met heel veel verschillende mensen in contact kom. Daarnaast kom ik ook op locaties waar ik misschien anders nooit zou komen. Ik mag voor iemand een herinnering creëren, waarmee ze door de foto’s later het gevoel opnieuw kunnen beleven en foto’s die kunnen worden doorgegeven, van generatie op generatie. Het vertrouwen krijgen om bijvoorbeeld bij een trouwreportage deel uit te mogen maken van één van de belangrijkste dagen van een klant is een ongelofelijk fijn gevoel en als ik na een reportage bv de reactie van een klant terug krijg dat haar man bij de selectie van de beelden tranen in zijn ogen heeft gekregen, dan kan mijn dag niet meer stuk. Daar doe ik het uiteindelijk voor!

 

Een favoriete quote:

” Beauty can be seen in all things. Seeing and composing the beauty is what separates the snapshot from the photograph” Matt Hardy


Nog enkele(funny)fact’s over mezelf
– ik ben een aantal keer Zeeuws kampioen schaken geworden
– ik heb een chips verslaving
– ik heb op dit moment meer als 50 plantjes in huis
– ik heb eigenlijk gewoon een verzamelwoede( boeken, plantjes, dingen die ik niet kan wegdoen, want ik zou ze misschien ‘ooit’ nog eens nodig kunnen hebben,…). Maar hier kan ik eigenlijk niets aan doen toch? Dna van de Papa :).
– ik heb dus eigenlijk ook wel een beetje een koopverslaving en heb zo ook wel wat kledingstukken in de kast hangen waar het kaartje van de winkel nog aan hangt. Maar ook hier kan ik niks aan doen, Dna van de oma :).
– ik heb hierdoor eens 1 jaar geen kleding gekocht
– ik ben een perfectionist, maar door mijn verzamelwoede kan ik er toch ook wel een rommeltje van maken, maar “I’m not messy, I’m creatively organized”.
– ik start elke week met een dieet, maar weet het dan toch weer uit te stellen tot de volgende maandag.
– ik ben een koukleum, maar wordt wel heel erg blij van sneeuw.
– ik moet haast elke keer als er een emotioneel moment op tv is een traantje laten
– ik moet deze traantjes ook bedwingen bij een emotioneel moment tijdens een fotosessie

Zo nu ken je mij een beetje beter. Mocht je nog vragen hebben, wie weet vind je het antwoord dan wel op mijn wistjes en datjes pagina. En als je zin hebt om met mij samen je herinneringen vast te leggen of als je toch nog vragen hebt, laat je gegevens dan zeker achter via het contactformulier. Ik kijk er al naar uit om iets van je te horen!


Feedback van Klanten

Mijn vriend kreeg tranen in zijn ogen bij het bekijken van de foto’s

Vanessa